ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ 3

Φεβρουάριος 22, 2017, 0 comments, on Υγεία

Rate this item

Average: 5 (2 votes)

Ωμέγα-3 είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ, που προέρχεται από τη βιταμίνη F και βρίσκονται συνήθως σε έλαια θαλάσσιων και των φυτών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ωμέγα 3 και μουρουνέλαιο;

Ωμέγα 3 και μουρουνέλαιο περιέχει εξίσου πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και τα δύο περιέχουν μοναδικά πολυακόρεστα λίπη που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Το μουρουνέλαιο είναι μια πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων, και περιέχει τα βασικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA), μαζί με τις βιταμίνες Α και D.

Αν και οι δύο είναι πηγές ακόρεστων λιπαρών οξέων, ωμέγα-3 συμπληρώματα, είναι πιο συγκεντρωμένη, τείνουν να περιέχουν μια υψηλότερη δόση του DHA και EPA λιπαρά οξέα από το μουρουνέλαιο.

Πολυακόρεστα λίπη: οι ιδιαιτερότητες

Ωμέγα 3 ανήκει στην οικογένεια πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ωμέγα τρία λιπαρά.

Εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA), όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι γνωστοί ως «3s θαλάσσιο ωμέγα» και προέρχονται κυρίως από τα ψάρια.

Ο τρίτος τύπος, Άλφα-λινολενικό οξύ (ALA) είναι η πιο κοινή μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη Δυτική δίαιτες. ALA μπορεί να μετατραπεί σε EPA και DHA, αλλά η παραγωγή είναι περιορισμένη. Μπορεί να προέρχονται από τροφές όπως τα φυλλώδη λαχανικά, καρύδια, λιναρόσπορος και το φυτικό έλαιο.

Τα γεγονότα για το λίπος

Η ταξινόμηση των λιπών είτε ως υγιή ή επιβλαβής μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Πολυακόρεστα λίπη, όπως μπορεί να έχετε μαντέψει, είναι οι καλοί. Θεωρούν ένα μέλος της οικογένειας των «μη κορεσμένα λίπη», μαζί με μονοακόρεστα λίπη, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

Κορεσμένα λίπη και τα τρανς λιπαρά απαιτούν προσεκτική παρακολούθηση. Βρετανοί συνήθως δεν τρώνε πάνω στο μπροστινό trans-λιπαρά, ωστόσο, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι παίρνουν το 12,6% της ενέργειάς τους (kJ / kcal) από κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι ελαφρώς πάνω από το ανώτατο όριο του 11% που συνιστάται από την κυβέρνηση.

Τα οφέλη των ωμέγα-3 είναι εκτεταμένες

Η ιατρική έγκριση της οφέλη ωμέγα-3 είναι βαθιά. Τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου, να τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, αναπτύχθηκαν με βάση στοιχεία που διατυπώθηκαν το 2004, η οποία διαπίστωσε την κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη μείωση του λίπους συσσώρευση στις αρτηρίες.

Είναι το «περιεχόμενο PUFA», ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα λιπαρά ψάρια που είναι υπεύθυνες για αυτά τα οφέλη για την υγεία. Τα πολυακόρεστα λίπη είναι το κύριο συστατικό των ωμέγα τρία.

Η μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Διατροφή (SACN), δείχνει ότι «η κατανάλωση ψαριών, ιδιαίτερα των λιπαρών ψαριών, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου». Όχι μόνο αυτό, πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και του βρέφους.

Ωμέγα-3 μας βοηθά να διατηρηθεί η κανονική λειτουργία του εγκεφάλου. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως γλυκοζαμίνη, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των αρθρώσεων. Ο Δρ Σάρα ζυθοποιία επιβεβαιώνει αυτό λέγοντας ότι «θα μειώσει τη φλεγμονή και« λάδι »τις αρθρώσεις σας από μέσα».

Σύμφωνα με την συστηματική έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, μεταξύ άλλων, καθώς και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Psychiatry », έλαια ωμέγα-3 των ψαριών μπορεί να ενισχύσει την ευεργετική επίδραση των αντικαταθλιπτικών» [i].

Οι ερευνητές ήταν αισιόδοξη για τα αποτελέσματα, ειδικά για τα ωμέγα-3 λιπαρών, που είπαν «θα μπορούσε τώρα να συνιστάται για χρήση ως συμπληρωματική θεραπεία μαζί με αντικαταθλιπτικά, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων τους».

ωμέγα-3 μέσω της διατροφής

Το ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικά ευφυής. Μπορεί να κάνει τα περισσότερα από τα λίπη που χρειάζεται από άλλα λίπη ή πρώτων υλών. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι η περίπτωση για ωμέγα-3, τα οποία είναι απαραίτητα λίπη που πρέπει να αποκτήσει μέσω της διατροφής μας. Τα ακόλουθα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα τρία περιεχόμενο:

Σολομός
Σκουμπρί
φασόλια σόγιας
tofu
λιναρόσπορος
καρύδια
Ο σπόρος Chia

Υποθέτοντας ότι τα στρείδια και χαβιάρι, τα οποία είναι επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, δεν είναι θαμώνες στο μενού, επίτευξη της συνιστώμενης πρόσληψης δεν είναι πάντα εύκολο.

Συμπληρώματα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κρατήσει στην κορυφή της πρόσληψης πολυακόρεστων λιπαρών οξέων σας.

 

Φυσικά το Ωμεγα 3 της kellfort διαφέρει γιατί περιέχει ελαίο σπόρων κάνναβης - Άμεση πηγή λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6 σε ιδανική αναλογία (1:3), χωρίς βαρέα

μέταλλα, καθαρά ανώτερη του μουρουνέλαιου (1:4-5). Δείτε εδώ

Share this: